Kategorier
Kvinner, likestilling og Ledelse

Morgendagens ledere – hvem er vi?

Gamle Logen, Oslo på fredag den 13. i 2015 var det samlet vel 350 voksne ledere til middag for å feire sin Executive Master of Management grad. Stor stas, flotte taler, god middag og med stil – slik det skal være. Jeg var så heldig å være en av de mange hundre – morgendagens ledere (eller rettere sagt dagens ledere med morgendagens tanker og kompetanse). Følte virkelig på dette – kjente mange av de, flotte kvinner og menn i lederstillinger både i offentlig og privat sektor, det vil si ikke mange av kvinnene var konsernsjefer eller noe slikt da (ingen) – selv om det var over 60 % kvinner tilstede, og i overkant 60 % kvinnelige studenter, men mange flotte ledere i Norsk næringsliv var samlet for å ære seg selv.

Stolt kan man være, for kvelder, netter, helger og ferier er benyttet de siste 3 årene for å sitte her på en fredag, vel vitende at familien hjemme har minst over halvparten av æren for kronhjorten som ble servert, men kunnskapen er det jeg som har ervervet. Utrolig privilegert som har fått være med på dette.

3 store oppgaver, den siste en fantastisk opplevelse og mastergraden er et faktum. En prosjektoppgave på masterstudiet gjennomførte jeg alene, i studiet Endringsledelse – en evaluering av samhandlings reformens første år – «Er intensjonen om «rett behandling – til rett sted – til rett tid oppnådd»? Den andre er skrevet med to flotte medstudenter på studiet Strategisk forretningsutvikling og innovasjon, «Fra papirbaserte løsninger til digitale tjenester i offentlig sektor» og til sist, men ikke minst avsluttende master oppgave/thesis i International Management, skrevet sammen med en flott medstudent; «Doing business in political hotspots; How leaders of Norwegian Companies in The Chinese and Russian markets handle di
stances, differences and challenges according to the CAGE framework».

Jeg har lært utrolig mye – mye mer enn om jeg hadde tatt en mastergrad i ung alder, ufattelig mye arbeid er nedlagt og mange flotte mennesker har jeg møtt, mange av de vil jeg ha kontakt med for resten av livet, mens andre har jeg hatt gleden av å kjenne i en viktig periode i livet – en takk til alle sammen.

Men hvem er vi da, vi morgendagens ledere, hva er vår wordcloudverdi og hvordan kan vi utgjøre en forskjell?

Jeg tror det er mye, og som en liten øvelse, så laget jeg mitt eget lille «ordbilde» av hva folk på LinkedIn’s mente var mine lederegenskaper gjennom endorsements – så dette blir spennende, som en av morgendagens ledere, i morgen!