Kategorier
Politikk og samfunn

“Alle presidentens Menn = Trumps folk!”

Here comes the con man

Coming with his con plan

We won’t take no bribe

We’ve got to stay alive

(Bob Marley)

I dag våknet jeg opp til en ny dag, med en ny amerikansk president, en mann som ser på seg selv som en representant for folket, og overfører makten fra Washington til folket, spørsmålet er til hvilket folk? I Trumps team og kabinett er bare 3 av 21 kvinner, alle er hvite. Flere av Trumps nærmeste menn, som VP Mike Pence er sterk motstander av abort og Justisminister Jeff Sessions har uttalt sterke kommentarer mot afroamerikanere, mot kvinners rettigheter, LGBT og etniske minoriteter.  Noe av det første Trump gjorde var å stenge nettsidene i det hvite hus om klima og homofiles rettigheter.

Dette er ikke en president for kvinner/likestilling, innvandrere, LGBT, andre minoritetsgrupper eller folket – dessverre, ei heller er hans menn!

«we the people defend dignity» in Women`s Marches all around the World”

Kvinner, (og menn) marsjerer i dag i London, Sydney, Nairobi, Bangkok, Antarktis, USA, i Norge og over 650 steder rundt om i verden for å gi et tydelig signal til Donald J. Trump om å ikke røre grunnleggende menneskerettigheter, et globalt opprop, og en global kamp med slagord som «we shall overcomb”,” fight like a girl” and “men of quality don`t fear equality” (the Independent).

Har Trump som president noe å si for kvinners og minoritetsgruppers kamp for like likeverd og likerettigheter? Er han en trussel? Jeg mener ja, det har tatt kvinner, LGBT og andre grupper mange års kamp for å komme dit vi er i dag, hvor vi ikke er i mål med en likestilt verden, – ikke en gang i Norge kan vi sette oss ned å erklære at vi er i mål.

 

Her kommer en svindler

Han kommer med sin skjulte agenda

Vi lar oss ikke bestikke

Vi må kjempe for å holde oss i live